ایران از واردات ۵۰۰۰ تن محصول پتروشیمی بی نیاز شد
مدیرعامل پتروشیمی کارون گفت: با تولید گرید جدید پلیمری شاهد افزایش تنوع در سبد پتروشیمی کشور هستیم و با تولید این محصول، کشور از واردات ۵۰۰۰ تن محصول پتروشیمی بینیاز شده است.
به گزارش پلیمر پلاست مولایی بنقل از ایسنا، علیرضا صدیقی زاده امروز در مراسم رونمایی از تولید گرید KLM۱۰۰ این پتروشیمی و تولید یک محصول جدید پلیمری در صنعت پتروشیمی ایران از برنامه ریزی برای آغاز تولید تجاری یک محصول جدید پلیمری با نام تجاری LMDI B خبر داد و افزود: تنوع تولید محصولات این زنجیره ایزوسیانات کشور تا پایان سال جاری دو برابر خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار در ایران و منطقه خاورمیانه، تولید تجاری گرید جدید محصولات زنجیره ایزوسیانات در پتروشیمی آغاز می شود، اظهار کرد: گرید جدید LMDI B آماده تولید تجاری شده و با تولید این محصول پلیمری کشور از واردات آن بی نیاز خواهد شد.
به گفته مدیرعامل پتروشیمی کارون وجود این گرید خاص در تولید انواع پریپلیمرهای پایه اتری و استری از جمله پریپلیمرهای مورد نیاز زیره کفش و فومهای HR دارای کاربردهای متعدد و متنوعی بوده و با تولید این گرید برای نخستین بار در خاورمیانه، زنجیره ارزش پریپلیمرها در صنایع پتروشیمی ایران تکمیل شد.
وی با بیان اینکه این محصول جدید دارای کاربردهای متعدد و متنوعی است به گونه ای که در تولید زیره کفش، کفپوشها، چسبها و سیلانتها، الاستومرها، پوششها، سپر خودرو، تایرها، کالاهای تفریحی، کالاهای مکانیکی و … مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: این محصول به روش مهندسی معکوس و با توان متخصصان و دانشمندان جوان پتروشیمی کارون تولید شده است.
پتانسیل تولید سی و پنج محصول
صدیقی زاده با بیان اینکه پتروشیمی کارون از توان و ظرفیت تولید سالانه ۵۰۰۰ تن از این محصول پلیمری برخوردار است، اظهار کرد: در شرایط فعلی امکان تولید ۹ محصول در پتروشیمی کارون فراهم است که پیش بینی می شود تا پایان سال جهش تولید، تعداد محصولات تولیدی این شرکت به ۱۷ محصول افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون با بیان اینکه پتانسیل تولید ۳۵ محصول در این شرکت پتروشیمی وجود دارد، اظهار کرد: محصولات جدید با مطالعه و ارزیابی دقیق وضعیت عرضه و تقاضا در بازارهای داخلی، منطقه ای و جهانی به تولید تجاری خواهد رسید. به گفته وی، ظرفیت اسمی تولید سالیانه ۵۴۰۰ تن است و این در شرایطی است که در سال ۹۸ حدود ۵۰۰۰ تن از این محصول وارد کشور شده است. این محصول برای نخستین بار در خاورمیانه بهمنظور رفع نیاز تولیدکنندگان صنایع میاندستی و پاییندستی صنعت پلیاورتان کشور برای تکمیل زنجیره ارزش تولید میشود.
این محصول در تولید مستقیم انواع درزگیرها و الاستومرها از جمله فیلتر هوای خودرو، انواع چسبها مانند چسب لمینت مورد مصرف در تولید فیلمهای چند چندلایه بستهبندی و چاپ محصولات غذایی و در حوزه محصولات پزشکی برای تولید باند ارتوپدی استفاده میشود.پیش از این تولید این محصول توسط کشورهای آمریکا، آلمان، ترکیه، کره جنوبی و چین انجام می شد که مورد مصرف در زیره کفش، فوم سرد قالبی و … بوده است.
اجرای بیش از ۵۰ پروژه تحقیقاتی
همچنین در این مراسم مجتبی طاهری – مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس – با اشاره به مدیریت تغییرات شرایط مختلف در سایه نوآوری، تحقیق و توسعه و پژوهش امکانپذیر است، گفت: بیش از ۵۰ پروژه تحقیقاتی و پژوهشی در شرکتهای تابعه این هلدینگ در حال اجراست. وی در زمینه سیاست شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس درباره توانمندسازی شرکتهای زیرمجموعه این هلدینگ در بخش تحقیق و توسعه، پژوهش و فناوری و نوآوری اظهار کرد: امروز توجه به نوآوری در همه فعالیتها به عنوان یک ضرورت اساسی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه مدیریت تغییرات امکانپذیر نیست مگر در سایه نوآوری، تحقیق و توسعه و پژوهش و فناوری گفت: تحقیق و توسعه از دیرباز در هلدینگ خلیج فارس مورد توجه بوده است و هماکنون بیش از ۵۰ پروژه تحقیقاتی و پژوهشی در شرکتهای تابعه این هلدینگ در زمینههای مختلف از جمله تولید محصولات جدید، بهینهسازی کیفیت محصولات، بهینهسازی مصرف انرژی، ارتقا و بومیسازی کاتالیست، تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر و تکمیل زنجیره در حال اجراست. این هلدینگ از همه ظرفیتهای کشور در شرکتهای دانشبنیان، استارتآپها، دانشگاهها و مراکز آموزشی، پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی برای پیشبرد پروژههای توسعهای خود استفاده میکند.
طاهری به جایگاه شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس به عنوان بزرگترین هلدینگ شیمیایی در کشور اشاره کرد و گفت: نگرش جدید این هلدینگ آیندهنگری راهبردی و برنامهریزی براساس سناریوست و سعی میکند با توجه به همه عدم قطعیتهای موجود، سناریوهای مختلفی را پیشبینی و براساس آنها برنامهریزی کند تا جایگاه شرکت را با اجرای پروژههای توسعهای، پروژههای تحقیقاتی و طرحهای رفع تنگناهای واحدهای موجود ارتقا دهد. انتخاب الگوی مناسب و تعیین ساختار راهبردی برای مدیریت نوآوری در هلدینگ بهمنظور سازماندهی بهتر نیروهای موجود در واحدهای تحقیق و توسعه شرکتهای تابعه در حال تدوین است.
ایجاد ارزش افزوده بالاتر با تمرکز بیشتر بر R&D
همچنین محمدرضا سلیمانزاده – مدیر تولید شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس – نیز در این مراسم به هدفگذاری بر توسعه همکاری با شرکتهای دانشبنیان و استفاده بیشتر از توان داخلی اشاره کرد و گفت: مجموعههای تحقیق و توسعه در این هلدینگ و شرکتهای تابعه آن تلاش دارند تا با همکاری با دانشگاهها، در زمینه داخلیسازی و جلوگیری از واردات، تولید محصولات جدید و … افکار و ایدهها را به نوآوری تبدیل کنند.
وی به دستاوردهای پژوهشی شرکتهای تابعه هلدینگ خلیج فارس اشاره کرد و افزود: واحد تحقیق و توسعه پتروشیمی کارون یکی از واحدهای پیشرو در این عرصه است که امروز شاهد تولید یک محصول راهبردی در این شرکت هستیم، همچنین دستاوردهای پتروشیمی تندگویان در زمینه نساجی و تولید گرید چادر مشکی که به تازگی به بهرهبرداری رسید یا ۱۰ پروژه پژوهشی پتروشیمی خوزستان که در صنعت خودرو و لوازم خانگی قابل مصرف است و از واردات این محصولات جلوگیری میکند، نمونههایی از پژوهشهای انجام شده در واحدهای تحقیق و توسعه این هلدینگ به شمار میآیند.
مدیر تولید شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ادامه داد: ایجاد ارزش افزوده از طریق تحقیق و پژوهش و خلق نوآوری در دستور کار شرکتهای تابعه هلدینگ خلیجفارس قرار گرفته است و به این منظور از توان شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها نیز استفاده میشود.
پلیمر پلاست مولایی
تامین کننده انواع مواد پلیمری و محصولات پتروشیمی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.