ریزش شاخص بورس
تاثیر سهام عدالت
بازار سرمایه حدود ۱۰ روز است که با روزهایی که پی در پی صعودی بود، خداحافظی نموده و شاهد کاهش چشمگیر شاخص این بازار در روزهای اخیر بودیم. کاهشهایی که باعث شد شاخص کل که قله یک میلیون واحد را فتح کرده بود، مجددا به زیر یک میلیون واحد بازگردد. کارشناسان دلایل مختلفی را برای این کاهش شاخص می شمارند و وجود ابهام در بازار به دلیل نحوه آزادسازی سهام عدالت را مهمترین آن میدانند.
به گزارش پلیمر پلاست مولایی روزبه شریعتی- کارشناس بازار سرمایه – در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه مشمولان سهام عدالت می توانند از روز سهشنبه، سهام خود را بفروشند، اظهار کرد: پیش از این اعلام کرده بودند سهامداران سهام عدالت طی حدود شش ماه میتوانند ۲۰ درصد سهام خود را بفروشند اما ناگهان اعلام میکنند که این افراد میتوانند از روز سهشنبه با مراجعه به بانک، ۳۰ درصدسهام خود را بفروشند.
وی ادامه داد: در این شرایط یک سهامدار در بازار سرمایه حساب میکند اگر از ۵۰ میلیون نفر مشمول سهام عدالت، ۱۰ میلیون نفر درخواست فروش دهند، نزدیک به ۳۰ میلیون فروش در بازار رخ میدهد و امکان ندارد بازار بتواند این حجم از سهم را خریداری کند.
سهام داران بی اطلاع
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه این بازار در حال حاضر هیجانی است، ادامه داد: باید گفت بازار از ابهام، عدم شفافیت و بی ثباتی می ترسد. اگر بعنوان مثال قرار باشد برای سهمی مانند شتران، هزار میلیارد تومان فروش انجام شود، حتی اگر مدیر سرمایهگذاری حقوقی پول داشته باشد و بر این باور باشد که این سهم ارزنده است، اکنون نمیخرد و تا اواخر خردادماه صبر میکند تا ببیند تکلیف سهام عدالت چه میشود. اینکه در بازار برنامه مشخصی وجود ندارد و هر لحظه تصمیمات مختلفی گرفته میشود، خریدار عقب میکشد.
شریعتی با تاکید بر اینکه پول در بازار سرمایه زیاد است، اظهار کرد: روز شنبه سهام سایپا و ایران خودرو با هم ۸۰۰ میلیارد تومان معامله شده است. درحالی که این سهمها زیانده می باشند و با این ۸۰۰ میلیارد تومان امکان جمع آوری صف فروش شپنا، شبندر، فولاد و… وجود داشت. اما اینکه سهامدار ترجیح میدهد به جای
- سهام فولادی که در جهان رو به رشد است،
- دلار ۱۸ هزار تومان است
- و سود بانکی ۱۵ درصد که رو به کاهش است،
سهام زیانده سایپا و ایران خودرو را بخرد، جای سوال است. وی ادامه داد: برخی سهامداران درمورد اینکه فولاد مبارکه و ایران خودرو چه فرقی با یکدیگر دارند، هیچ اطلاعی ندارد. در حقیقت درکی از سودآوری آن سهم ندارد به همین خاطر شاهد پنیک عصبی توده وار بسیاری در بازار هستیم.
پلیمر پلاست مولایی
تامین کننده انواع مواد پلیمری و مواد اولیه پلاستیک
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.